Újabb szívférgesség gyorstesztekkel segíti a Vigyél Haza Alapítvány az Illatos úti kutyákat

Újabb szívférgesség gyorstesztekkel segíti a Vigyél Haza Alapítvány az Illatos úti kutyákat

2017 FEB 13  |  Hírek

Az Illatos útra bekerülő évi 2500 kutya körében is nagyon fontos, hogy a hazánkban egyre gyakrabban előforduló szívférgesség diagnosztizálására lehetőség legyen.  Ezért döntött úgy a Vigyél Haza Alapítvány, hogy ismét segítik a betegségek időben történő felismerését. Most, második alkalommal, újabb 90 db szívférgesség gyorstesztet adományoztak az Illatoson lévő kutyák egészségmegőrzése érdekében.

Bár az alapítvány folyamatosan segíti az Illatos úti kutyák gyógyítását, kiemelten fontosnak tartják a fertőzések megelőzését is.

A szívférgesség egyre nagyobb teret hódít Magyarországon, és a lepkeszúnyog csípésével a kutyába kerülő féreg hosszú ideig (hónapokig) semmilyen tünetet nem okoz. Súlyos légzőszervi tünetek (köhögés, fáradékonyság) már csak a betegség előrehaladottabb stádiumában észlelhető, ezért fontos szempont, hogy a betegség gyors diagnosztizálása, diagnosztikai tesztek segítségével.

A betegség kezelése egyébként hosszantartó, költséges, és veszélyeket is rejt magában. (A betegség zoonózis, azaz állatról - emberre is terjedő elváltozásról van szó.)

Amennyiben a gyorsteszt eredménye bármelyik kutyánál pozitív lenne, a szükséges, további laborvizsgálatok költségét is az alapítvány fedezi.

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás